Sposób przygotowania:
Zielona sałatka z białym akcentem
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na plasterki. Grillujemy ją na patelni grillowej posmarowanej niewielką ilością oleju. Gotową układamy na ręczniku papierowym do przestudzenia.
Liście sałaty lodowej myjemy, pozbawiamy nadmiaru wody i rwiemy do miski na mniejsze kawałki. Ser feta kroimy w kostkę. Zieloną cebulkę drobno kroimy.
Do miski z sałatą dodajemy pozostałe składniki sałatki. Ostrożnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem kolorowym.
Z racji użycia sera fety soli już nie dodawałam. Jeśli jednak ktoś uzna, że jest konieczna to można dodać.
Liście sałaty lodowej myjemy, pozbawiamy nadmiaru wody i rwiemy do miski na mniejsze kawałki. Ser feta kroimy w kostkę. Zieloną cebulkę drobno kroimy.
Do miski z sałatą dodajemy pozostałe składniki sałatki. Ostrożnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem kolorowym.
Z racji użycia sera fety soli już nie dodawałam. Jeśli jednak ktoś uzna, że jest konieczna to można dodać.