Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z sałaty lodowej
Sałatę myjemy, kroimy bądź rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka myjemy i kroimy w półplasterki. Pomidora myjemy i kroimy w nieregularną kostkę.
Paprykę przekrajamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i myjemy. Kroimy w większą kostkę.
Z rzodkiewki usuwamy liście, myjemy i kroimy na drobniejsze kawałki.
Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sos czosnkowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
Polewamy nim sałatkę.
Paprykę przekrajamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i myjemy. Kroimy w większą kostkę.
Z rzodkiewki usuwamy liście, myjemy i kroimy na drobniejsze kawałki.
Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sos czosnkowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
Polewamy nim sałatkę.