Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z sosem i grzankami
Zaczynamy od sosu czosnkowego. Do miseczki wlewamy jogurt i dodajemy majonez. Obieramy czosnek i przeciskamy przez praskę. Następnie dodajemy oregano i szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy i sos już gotowy. Na talerzach układamy porwane liście sałaty lodowej. Na nią wylewamy po 2 łyżki sosu czosnkowego. Następnie dodajemy obranego ze skórki i pokrojonego na mniejsze kawałki pomidora. Na niego dajemy obranego i pokrojonego w ćwierć plasterki ogórka. Kukurydzę odsączamy z zalewy i wysypujemy na sałatkę. Na górze układamy cienko pokrojone plasterki pora. Ugotowane jajka na twardo obieramy i kroimy w plastry. Układamy na sałatce. Grzanki: kromki chleba kroimy w malutką kosteczkę. Wrzucamy na patelnię i posypujemy Kucharkiem. Smażymy grzanki do zrumienienia co chwilę mieszając. Jeszcze gorące grzanki wykładamy na sam wierzch sałatki i obficie polewamy sosem czosnkowym. SMACZNEGO!