nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Kolorowa sałatka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealna na lunch do pracy

Kolorowa sałatka z tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowa sałatka z tuńczykiem

 

  • garść rucoli + mix sałat
  • 2 jajka
  • pół puszki tuńczyka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1/3 długiego ogórka
  • garść zielonych i czarnych oliwek
  • 1/3 czerwonej papryki
  • łyżka musztardy
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Na dnie miseczki układamy garść sałat i rucolę. Paprykę myjemy, przekrajamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Pomidorki przekrajamy na pół, ogórek obieramy i kroimy w półplastry. Jajka gotujemy na twardo. Oliwki kroimy na pół, większe w plastreki. Wszystkie warzywa przekładamy do miseczki, na wierzch dodajemy tuńczyka oraz pokrojone w ćwiartki jajko na twardo. Musztardę mieszamy z oliwą, solą i pieprzem. Polewamy sałatkę sosem przed jedzeniem. Smacznego
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Na dnie miseczki układamy miks sałat oraz rucolę
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Dodajemy pokrojone warzywa (pomidor, ogórek, papryka)
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Dodajemy pokrojone oliwki i odsączonego tuńczyka
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Jajka kroimy w ćwiartki i układamy na wierzchu