2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1486]

Kolorowa surówka z pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Prosta warzywna surówka jako dodatek do drugiego dania

Kolorowa surówka z pekińskiej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kolorowa surówka z pekińskiej

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 małe marchewki
  • 1 jabłko winne
  • 1 średnia cebula czerwona
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny swieżo mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Kolorowa surówka z pekińskiej
Kapuste pekińska myjemy osuszamy.Marchewkę i jabkło skrobiemy,scieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.Obrana cebulkę siekamy w drobną kosteczkę.Kapustę szatkujemy nożem. Wszystkie składniki mieszamy w salaterce,doprawiamy do smaku solą pieprzem oraz łączymy z majonezem i śmietaną. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Kolorowa surówka z pekińskiej
szykujemy składniki warzywa myjemy skrobiemy
Kolorowa surówka z pekińskiej
cebulkę siekamy drobno nożem marchewkę i jabłko scieramy
Kolorowa surówka z pekińskiej
mieszamy wszystko razem doprawiamy do smaku sola cukrem i pieprzem