Sposób przygotowania:
Kolorowe kawowe bajaderki
Masło rozpuścić , dodać mąkę i dokładnie wymieszać.Stale mieszając powoli wlewać mleko. Doprowadzić do wrzenia i cały czas mieszając, zdjąć z ognia . Dodać kawę rozpuszczalną, brandy lub olejek i cukier, dobrze zmiksować.Odstawić do ostudzenia. Ciasto drobno pokruszyć i wymieszać z bakaliami i dodać do mlecznej masy, dokładnie wymieszać. Natłuszczonymi rękami formować kulki i obtaczać w wiórkach kokosowych.
marietta
Bożena1968
dziękuję
Renata k
Bożena1968
Kawa ma być sucha..
liverpool826
Babciagramolka
A nie wpad
ło Ci do głowy , ze bajaderki robi się z reguły po świetach lub jakiś imprezach kiedy i tak pieczemy wiekszą ilość ciast . Potem mamy okruszków bez liku bo cos nam wyschło , coś sie pokruszyło . Nikt nie piecze specjalnie ciasta na bajaderki.
Bożena1968
Dziękuję za odpowiedź w moim imieniu..
Bożena1968
Po pierwsze OKRÓCHÓW jest źle napisane..
a po drugie
nikt nie każe piec placki i zbierać okruszki..
a po trzecie
osoby , które logicznie myślą wiedzą o co chodzi..
a po czwarte
powodzenia Tobie życzę i nauki ortografii..