Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 466]

Kolorowe szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oryginalny pomysł na przygotowanie szaszłyków, które przywołają uśmiech na twarzy gości i sprawią, że będą prosić o dokładkę.

Kolorowe szaszłyki

Składniki:

Kolorowe szaszłyki

 

  • 235 g oliwek zielonych
  • Opakowanie kuleczek mini mozzarelli
  • 10 g salami w plastrach
  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • 1 papryka czerwona
  • 1 ogórek świeży
  • Kilka rzodkiewek

Sposób przygotowania:

Kolorowe szaszłyki

I

1. Oliwki, mini mozzarellę odlewam z zalewy, paprykę myję osuszam, usuwam nasiona i kroję w drobne paseczki. Pomidorki myję, osuszam. Ogórka myję, osuszam i kroję plasterki.
2. Rzodkiewki myję osuszam, kroję w cząstki, przekładam do małego naczynia i stawiam na środku okrągłego naczynia lub deski.
3. Na około rzodkiewek układam pokrojonego ogórka.

4. Na patyczki nakładam najpierw pomidorka, plasterek zwinięty w rulon salami, paprykę, kuleczki mozzarelli, pomidorka, salami i na końcu oliwki.
5. Patyczki układam na około naczynia.
6. Gotowe.

7. Smacznego.