Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami i galaretką
Biszkopt:
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Następnie delikatnie mieszając dodawać po jednym żółtku, a na końcu po łyżce przesianej mąki oraz kakao. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy (25x35). Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C przez ok 15 minut (do suchego patyczka). Ostudzić.
Galaretki rozpuścić w 800ml gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić.
Równomiernie rozłożyć na biszkopcie, zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki do pełnego stężenia.
Masa śmietanowa:
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z cukrem, nie przerywając ubijania wlać małym strumieniem żelatynę. Gotową masę wyłożyć na galaretkę brzoskwiniową, wierzch udekorować startą czekoladą.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Następnie delikatnie mieszając dodawać po jednym żółtku, a na końcu po łyżce przesianej mąki oraz kakao. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy (25x35). Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C przez ok 15 minut (do suchego patyczka). Ostudzić.
Galaretki rozpuścić w 800ml gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić.
Równomiernie rozłożyć na biszkopcie, zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki do pełnego stężenia.
Masa śmietanowa:
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z cukrem, nie przerywając ubijania wlać małym strumieniem żelatynę. Gotową masę wyłożyć na galaretkę brzoskwiniową, wierzch udekorować startą czekoladą.
robaczek
Czekoladka 2
mocsłodkości