Sposób przygotowania:
Bankietowa sałatkaI
Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą Gyros i smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu studzimy i układamy na dnie naczynia.
II
2. Ketchup mieszamy z majonezem i połowę sosu wykładamy na mięso.
III
3. Następna warstwa to porwana na małe kawałki sałata lodowa.
4. Na sałacie układamy umytego, pokrojonego w pół plasterki pomidora.
5. Następnie obraną pokrojoną w piórka czerwoną cebule.
6. Umyty, pokrojony w pół plasterki ogórek.
III
7. Ponownie smarujemy pozostałym sosem.
8. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w drobne paseczki i układamy na sosie.
IV
9. Bagietkę kroimy w kromki, kromkę na połowę i połówki na trzy części. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach i pieczemy 15 minut w 180°c w rozgrzanym piekarniku.
V
10. Po upieczeniu bagietkę studzimy i układamy na wierzch sałatki.
11. Gotowe.
12. Smacznego.