Sposób przygotowania:
Kolorowe wafelki
Kaszę mannę zalać mlekiem, odstawić na 10 minut , a następnie ugotować. Masło, cukier puder i cukier waniliowy i ostudzoną kasze zmiksować.. Krem podzielić na 4 części. Każdą z trzech galaretek osobno rozpuścić w 250 ml wody, ostudzić i połączyć z 1/3 ilości kremu. Galaretkę wiśniową rozpuścić w 250 ml wody i zostawić do wystudzenia.Na blachę wielkości wafli wyłożoną folią aluminiową ułożyć 1 wafel, a na wafel nałożyć pierwszy krem, na to wylać lekko tężejącą galaretkę wiśniową. Wstawić do lodówki do stężenia. Na galaretkę wyłożyć kolejny krem, na to znów wafel, w końcu trzeci krem i znowu wafel. Całość przykryć papierem lub folią, obciążyć np. deską do krojenia i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia kroić na małe kawałki. Przechowywać w lodówce.