Sposób przygotowania:
Kolorowy Tort
Biszkopt - Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier nadal ucierać, następnie dodać żółtka , cukier waniliowy, olej, proszek do pieczenia, i mąkę delikatnie wymieszać drewniana łyżką. Ciasto na biszkopt podzielić na równe części, dodając do każdego inny barwnik. Gotowe zabarwione ciasta przelać do form o średnicy ok 24 cm i piec w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu każdego biszkopta odstawiamy do ostygnięcia.Krem- śmietany kremówki ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i rozpuszczoną i przestudzona żelatynę, wszystko razem wymieszać. Gotowy krem przekładamy na kolorowe biszkopty, na zmianę, biszkopt, krem, biszkopt, krem...itd, zakańczając na wierzchu kremem. Wstawić do lodówki.