Sposób przygotowania:
Kolorowy warstwowiec Moniki
W gorącej wodzie rozpuścić galaretkę i wlać na dno wysokiej szklanki i pozostawić do zastygnięcia.Śmietankę z cukrem waniliowym ubić na bitą śmietanę i odstawić do lodówki na pół godzinki. Owoce umyć, drobniutko pokroić ( poza mandarynką),wrzucić do miski, wymieszać i skropić kilkoma kroplami cytryny aby nie ściemniały owoce.Na galaretkę położyć 1-2 łyżki owocowej sałatki, na to szprycą lub łyżką ułożyć warstwę bitej śmietany. Na śmietanę położyć owocową sałatkę i ponownie przykryć ją bita śmietaną. Na śmietanie ułożyć pól mandarynki porwanej na cząstki i po raz ostatni położyć bitą śmietanę. Kiwi obrać i zmiksować na mus w blenderze. Ułożyć duży kleks musu z kiwi na bitej śmietanie. Odstawić do lodówki przynajmniej na pól godziny. Smacznego!