zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Kompot jabłlkowo-miętowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 80
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny i naturalny napój.

Kompot jabłlkowo-miętowy

Składniki:

Kompot jabłlkowo-miętowy

 

  • 1 kg jabłek
  • pęczek mięty
  • cukier

Sposób przygotowania:

Kompot jabłlkowo-miętowy
Jabłka dokładnie myjemy. Owoce dzielimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Jabłka zalewamy ok 1 1/2 - 2 l wody. Zagotowujemy. Miętę dokładnie płuczemy. Połowę pęczka dodajemy do jabłek i chwilę całość gotujemy. Następnie zdejmujemy z ognia. Słodzimy do smaku i rozlewamy do dzbanków lub szklanek. Do każdej szklanki dodajemy kilka listków mięty. Smacznego!