Sposób przygotowania:
Jabłka w całości w kompocie
Jabłka w całości, zdrowe nie uszkodzone dokładnie opłukać usunąć trzonki oraz szypułki.
Do dobrze wyparzonych, wymytych słoików ciasno powkładać jabłuszka. Jabłuszka zasypać cukrem ( w zależności od kwasowości smaku jabłek ).
Następnie zalać przegotowaną wystudzoną wodą tak aby jabłuszka były zakryte.
Słoiki dobrze zakręcić a następnie pasteryzować około 10 - 15 minut od chwili zagotowania.
Do dobrze wyparzonych, wymytych słoików ciasno powkładać jabłuszka. Jabłuszka zasypać cukrem ( w zależności od kwasowości smaku jabłek ).
Następnie zalać przegotowaną wystudzoną wodą tak aby jabłuszka były zakryte.
Słoiki dobrze zakręcić a następnie pasteryzować około 10 - 15 minut od chwili zagotowania.
katarzynka455
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Katarzynko455;)
gusia1000