Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kompot śliwkowo-jabłkowy za słodzikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo szybki kompot, będący wspaniałym dodatkiem do obiadu.

Kompot śliwkowo-jabłkowy za słodzikiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot śliwkowo-jabłkowy za słodzikiem

 

Sposób przygotowania:

Kompot śliwkowo-jabłkowy za słodzikiem
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania kompotu. Owoce dokładnie myjemy i osuszamy. Ze śliwek usuwamy pestki. Kroimy na ćwiartki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Owoce przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 10 minut. Gotowy napój słodzimy słodzikiem (lub cukrem) i przelewamy do dzbanka. Chwilę studzimy.
Kompot śliwkowo-jabłkowy za słodzikiem
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania kompotu. Owoce dokładnie myjemy i osuszamy.
Kompot śliwkowo-jabłkowy za słodzikiem
Ze śliwek usuwamy pestki. Kroimy na ćwiartki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki.
Kompot śliwkowo-jabłkowy za słodzikiem
Owoce przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 10 minut. Gotowy napój słodzimy słodzikiem (lub cukrem) i przelewamy do dzbanka. Chwilę studzimy.