Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z jabłkiem, galaretką
Składniki temperatura pokojowa= wszystkie składniki od razu mikserem ucieramy= do miski dać jajka, cukier, mąkę tortową, kakao, proszek do pieczenia i sodę, miękką palmę, wlać mleko i mikserem utrzeć na gładkie i dość gęste ciasto.
Jabłka obrane ze skórki pokroić na małe kawałeczki do garnka, dodać cukier, cynamon, sok z cytryny i mieszając dusić z 4 minuty. Gdy wystygną wsypać kisiel i wymieszać, w trakcie pieczenia stężeje i będzie fajna masa jabłkowa.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, na wierzchu dać jabłka i piec w nagrzanym piekarniku na 200C grzanie góra/dół około 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić.
Na zimne ciasto dać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 900 ml gorącej wody, ciasto w chłodnym miejscu lub lodówce zostawić na do zastygnięcia galaretki.
Jabłka obrane ze skórki pokroić na małe kawałeczki do garnka, dodać cukier, cynamon, sok z cytryny i mieszając dusić z 4 minuty. Gdy wystygną wsypać kisiel i wymieszać, w trakcie pieczenia stężeje i będzie fajna masa jabłkowa.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, na wierzchu dać jabłka i piec w nagrzanym piekarniku na 200C grzanie góra/dół około 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić.
Na zimne ciasto dać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 900 ml gorącej wody, ciasto w chłodnym miejscu lub lodówce zostawić na do zastygnięcia galaretki.