Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z jabłkami i rabarbarem
Do pojemnika dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, jajka. Wlać stopioną letnią palmę i mikserem utrzeć na nie za gęste ciasto (z 2 minuty na najwyższych obrotach).
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wylać do formy.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce szatkownicy (do ogórków, kapusty), wymieszać z cukrem, cynamonem, mąką ziemniaczaną. Jabłka wyłożyć na wierzch ciasta, wygładzić wierzch, posypać kawałeczkami obranego rabarbaru.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto wystudzić w formie. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wylać do formy.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce szatkownicy (do ogórków, kapusty), wymieszać z cukrem, cynamonem, mąką ziemniaczaną. Jabłka wyłożyć na wierzch ciasta, wygładzić wierzch, posypać kawałeczkami obranego rabarbaru.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto wystudzić w formie. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.