IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Kompot truskawkowo jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kompot truskawkowo jabłkowy to nie tylko pyszny napój ale również wspaniały deser

Kompot truskawkowo jabłkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot truskawkowo jabłkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot truskawkowo jabłkowy
Truskawki szypułkuję i dokładnie myję pod bieżącą zimną wodą. Jabłko myję i kroję na około 12 kawałków i wykrawam gniazdko nasienne (nie obieram). W niewielkim garnku gotuję wodę do której dodaję owoce oraz cukier z cynamonem (kawałek kory). Gotuję około 15 minut (od chwili zagotowania) na małym ogniu. Truskawki dzielę na 6 szklaneczek do których następnie wlewam gotowy kompot. Wkładam do lodówki w celu schłodzenia. Smacznego!
Kompot truskawkowo jabłkowy
Truskawki szypułkuję i dokładnie myję pod bieżącą zimną wodą.
Kompot truskawkowo jabłkowy
W niewielkim garnku gotuję wodę do której dodaję owoce oraz cukier z cynamonem