Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kompot wieloowocowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre kompoty na zimowe zapasy.

Kompot wieloowocowy 2

Składniki:

Kompot wieloowocowy 2

 

Sposób przygotowania:

Kompot wieloowocowy 2
Wszystkie owoce przeznaczone do kompotu powinny być świeże, jędrne i zdrowe. Wiśnie umyć, oberwać ogonki, wydrylować, osączyć na sitku.Czarne porzeczki, umyć oberwać z gron i umyć pod bieżącą wodą. Truskawki, usunąć szypułki i umyć pod bieżącą wodą, osączyć. Owoce delikatnie wymieszać i wkładać do wyparzonych słoi. Ugotować wodę z cukrem i syropem zalewać owoce. Słoje z owocami pasteryzować 20 minut.