Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kompot wieoowocowy II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam na zimowe zapasy dobry do obiadu.

Kompot wieoowocowy II

Składniki:

Kompot wieoowocowy II

 

Sposób przygotowania:

Kompot wieoowocowy II
Agrest odszypułkować, umyć, osączyć, (można każdy owoc nakłuć). Czereśnie obrać z ogonków, umyć pod bieżącą wodą, osączyć. Czarne porzeczki oberwać z grob, umyć, osączyć.
Maliny umyć nie uciskać. Owoce delikatnie wymieszać i wkładać do wyparzonych słoi. Wodę ugotować wsypać cukier, wymieszać i syropem zalewać owoce w słojach. Zakręcić i pasteryzować 20 minut.