milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Kompot z truskawek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kompot z truskawek jest wspaniały

Kompot z truskawek

Składniki:

Kompot z truskawek

 

  • 2 litry wody
  • 2 opakowania mrożonych truskawek
  • jabłko
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 4 łyżki cukru
  • kostki lodu

Sposób przygotowania:

Kompot z truskawek
Jabłko bardzo dokładnie myjemy i kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne. Wodę wlewamy do garnka. Dodajemy truskawki (bez rozmrażania) i jabłko, wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Gotujemy na małym ogniu, aż kompot będzie miał ciemnoczerwony kolor. Ostudzamy. Kompotem zalewamy kostki lodu w szklankach.