Sposób przygotowania:
Konfitury z malin
Maliny przebrać, usuwając szypułki.
Wyłożyć na półmisek, posypać połówą cukru i odstawić na 5-6 godzin w chłodne miejsce.
Następnie wytworzony sok wlać do naczynia, dodać pozostałą połowę cukru oraz ugotowany syrop i go ostudzić.
Do gotowego wsypać maliny, ostrożnie potrząsnąć naczyniem, aby owoce zanurzyły sie w syropie.
Gotować.
Pod koniec gotowania zdjąć z powierzchni konfitur pianę.
Przełożyć do wyparzonych małych słoiczków i zamknąć.
Wyłożyć na półmisek, posypać połówą cukru i odstawić na 5-6 godzin w chłodne miejsce.
Następnie wytworzony sok wlać do naczynia, dodać pozostałą połowę cukru oraz ugotowany syrop i go ostudzić.
Do gotowego wsypać maliny, ostrożnie potrząsnąć naczyniem, aby owoce zanurzyły sie w syropie.
Gotować.
Pod koniec gotowania zdjąć z powierzchni konfitur pianę.
Przełożyć do wyparzonych małych słoiczków i zamknąć.