
W panelu użytkownika, w zakładce DODAJ od niedawna jest możliwość umieszczania własnych kulinarnych przemyśleń. Jeśli chcesz pochwalić się dobrze sprawdzoną poradą, bądź taką, przekazywaną z pokolenia na pokolenia, czy uchylić rąbka tajemnicy własnej kuchni - dodaj swoje wskazówki do Gotujmy.pl
Do końca lutego trwa konkurs, w którym do wygrania są książki (tym razem nie związane z kulinariami), z których można się dowiedziec m. in. czy Szekspir naprawde nie znosił swojej żony skoro zapisał jej w testamencie tylko łóżko... i to nie najlepsze... Książki trafią do dziesięciu użytkowników, którzy w lutym dodadzą najwięcej porad.
Jeżeli zatem wiesz co zrobić, kiedy przesolisz rosół, jak usmażyć puszystego omleta, czym przyprawić rybę i znasz inne kuchenne tajniki - stań w konkursowe szranki!
Konkursowy ranking >
mona3
mona3
sposób szybki:ziarna należy zalać zimną wodą w stosunku 1do3, doprowadzić do wrzenia ,gotować 2-3min.i odstawić na godzinę by napęcznialy.ugotować w tej samej wodzie.czas gotowania jest różny w zależności od rodzaju warzyw.dobrze ugotowane nasiona strączkowe powinny być lekko chrupkie.
mona3
Gość
Jeżeli dodasz do ciasta odrobinę masła czy oleju, naleśniki nie będą przywierały do patelni i zmniejszysz ilość tłuszczu, bo nie będziesz musiała oliwić patelni.
kusza23