motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Kopytka z otrębami i twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kopytka inaczej, z otrębami i twarogiem

Kopytka z otrębami i twarogiem

Składniki:

Kopytka z otrębami i twarogiem

 

  • 30 dkg chudego twarogu
  • 4 łyżki otrębów pszennych
  • 8 łyżki otrębów owsianych
  • 2 jajka
  • sól

Sposób przygotowania:

Kopytka z otrębami i twarogiem
Twaróg rozdrobnić widelcem lub zmielić na mszynce do mielenia mięsa. Przełożyć do miski. Wbić jajka. Otręby pszenne zmielić. Do twarogu i jajka dodać zmielone otręby pszenne oraz otręby owsiane (nie mielone). Wszystko starannie wymieszać. Wodę z odrobiną soli zagotować. Do wrzącej wody łyżką rzucać niewielkie porcje masy. Gotować około 1 minuty, do momentu wypłynięcia kopytek na wierzch. Podawać z sosem.