Sposób przygotowania:
Koreczki w barwach włoskiej flagi:)
Listki bazylii opłukać i osuszyć. Ser mozzarella dokładnie osączyć z zalewy i pokroić na 12 części. Pomidora umyć i osuszyć, a następnie ostrym nożem pociąć na 12 kawałków.
Każdy kawałek pomidora przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i wbijamy wykałaczkę. Teraz na każdą wykałaczkę nabijamy po kawałku sera mozzarella, a na samą górę dajemy listek bazylii.
Tak przygotowane koreczki są od razu gotowe do jedzenia.
Ja listki bazylii dzieliłam na pół, bo były bardzo duże.
Każdy kawałek pomidora przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i wbijamy wykałaczkę. Teraz na każdą wykałaczkę nabijamy po kawałku sera mozzarella, a na samą górę dajemy listek bazylii.
Tak przygotowane koreczki są od razu gotowe do jedzenia.
Ja listki bazylii dzieliłam na pół, bo były bardzo duże.
kapitan_barbarossa