misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Koreczki w barwach włoskiej flagi:)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne i szybkie w wykonaniu koreczki. Przy ich wykonaniu mogą pomagać dzieci, które uwielbiają robić takie rzeczy.

Koreczki w barwach włoskiej flagi:) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koreczki w barwach włoskiej flagi:)

 

 

Sposób przygotowania:

Koreczki w barwach włoskiej flagi:)
Listki bazylii opłukać i osuszyć. Ser mozzarella dokładnie osączyć z zalewy i pokroić na 12 części. Pomidora umyć i osuszyć, a następnie ostrym nożem pociąć na 12 kawałków.

Każdy kawałek pomidora przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i wbijamy wykałaczkę. Teraz na każdą wykałaczkę nabijamy po kawałku sera mozzarella, a na samą górę dajemy listek bazylii.

Tak przygotowane koreczki są od razu gotowe do jedzenia.



Ja listki bazylii dzieliłam na pół, bo były bardzo duże.
Koreczki w barwach włoskiej flagi:)
Składniki potrzebne do zrobienia koreczków
Koreczki w barwach włoskiej flagi:)
Mozzarellę oraz pomidora dzielimy na 12 części
Koreczki w barwach włoskiej flagi:)
Kawałki pomidora posypujemy solą oraz pieprzem a następnie wbijamy w nie wykałaczki
Koreczki w barwach włoskiej flagi:)
Na każdą wykałaczkę z pomidorem nakładamy po kawałku mozzarelli i listku bazylii