Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Koreczki z camembertem, salami i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przekąska na jeden kęs, idealna na imprezowy stół. Koreczki błyskawicznie powstają, ale też szybko znikają.

Koreczki z camembertem, salami i oliwkami

Składniki:

Koreczki z camembertem, salami i oliwkami

 

  • 3 grube plastry salami (o grubości ok. 1 cm)
  • 40 g sera camembert
  • 8 zielonych oliwek

Sposób przygotowania:

Koreczki z camembertem, salami i oliwkami
Ser pleśniowy camembert kroimy w kosteczkę. Salami kroimy w kostkę o wymiarach ok. 1 cm x 1 cm x 1 cm.

Oliwki dokładnie odsączamy z zalewy.

Na każdą wykałaczkę wbijamy kawałek serka camembert, następnie kostkę salami i oliwkę.

Koreczki układamy na talerzu. Talerz dekorujemy według uznania, np. liśćmi sałaty.