Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z kapustą kiszoną i grzybami
Do miski rozkruszamy drożdże, wsypujemy cukier, wlewamy ciepłe mleko i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut.
Następnie dodajemy jajka i mąkę i zagniatamy ciasto.
Na koniec rozpuszczamy masło, dodajemy do ciasta, zagniatamy do uzyskania elastycznego ciasta.
Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Farsz;
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy aż zmiękną. Następnie gotujemy do miękkości w wodzie w której się moczyły. Odsączamy na sitku. Do garnka wrzucamy kapustę, wlewamy wodę i gotujemy do miękkości. Studzimy i odciskamy wodę. Mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy.
Z ciasta urywamy kawałki, spłaszczamy, wykładamy łyżkę farszu i formujemy bułeczki.
Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Następnie dodajemy jajka i mąkę i zagniatamy ciasto.
Na koniec rozpuszczamy masło, dodajemy do ciasta, zagniatamy do uzyskania elastycznego ciasta.
Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Farsz;
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy aż zmiękną. Następnie gotujemy do miękkości w wodzie w której się moczyły. Odsączamy na sitku. Do garnka wrzucamy kapustę, wlewamy wodę i gotujemy do miękkości. Studzimy i odciskamy wodę. Mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy.
Z ciasta urywamy kawałki, spłaszczamy, wykładamy łyżkę farszu i formujemy bułeczki.
Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
mocsłodkości
gosiapiotrek23
;)
robaczek