Sposób przygotowania:
Koreczki śledziowe z pomidorami sherry
Pomidorki umyć . Przekroić wzdłuż na pół.
Ser żółty pokroić w prostokącie pasujące do wielkości pomidorków.
Śledzie osączyć z zalewy. Ogórka umyć i pokroić na grubsze plasterki. Oliwki osączyć z zalewy.
Cebulkę obieramy i bardzo drobno kroimy.
Majonez doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną cebulę-mieszamy.
Na spód dajemy po plasterku ogórka,potem śledzie lekko posmarowane majonezem i zwinięte,spód przekrojonego pomidorka,prostokącik sera żółtego,górę pomidorka a na samym wierzchu dajemy oliwkę. Koreczki te mocujący za pomocą wykałaczki.
Ser żółty pokroić w prostokącie pasujące do wielkości pomidorków.
Śledzie osączyć z zalewy. Ogórka umyć i pokroić na grubsze plasterki. Oliwki osączyć z zalewy.
Cebulkę obieramy i bardzo drobno kroimy.
Majonez doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną cebulę-mieszamy.
Na spód dajemy po plasterku ogórka,potem śledzie lekko posmarowane majonezem i zwinięte,spód przekrojonego pomidorka,prostokącik sera żółtego,górę pomidorka a na samym wierzchu dajemy oliwkę. Koreczki te mocujący za pomocą wykałaczki.