malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Mięsne koreczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie kotleciki można podawać też na ciepło, ale wtedy oliwkę wbijamy przed podaniem. Smaczne też na zimno.

Mięsne koreczki

Składniki:

Mięsne koreczki

 

Sposób przygotowania:

Mięsne koreczki
Mięso zagniatamy z solą, pieprzem posiekanym koprem oraz posiekanym szczypiorem. Wbijamy jajka. Następnie dodajemy bułkę tartą. Papryki kroimy w kostkę. Dodajemy do masy. Pieczarki drobno siekamy i przesmażamy, wrzucamy o masy. Formujemy małe pulpeciki i smażymy je na złoto. Każdy kotlecik układamy na półmisku i wbijamy wykałaczkę z oliwką. Podajemy na zimno.