Sposób przygotowania:
Roladki z pastą z fety i chlebemETAP 1:
Fetę rozetrzeć widelcem,wymieszać z jogurtem.
ETAP 2:
Zielone warzywa poszatkować ( ładne liście szpinaku odłożyć do dekoracji). Przełożyć do miski z serem.
Doprawić do smaku wszystkim przyprawami, ostrożnie z solą bo feta zazwyczaj jest słona.
Całość wymieszać i wstawić na kwadrans do lodówki.
ETAP 3:
Rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki. Paprykę w cienkie słupki. Każdą kromkę chleba pokroić na 4 słupki o szerokości około 1 cm.
Szynkę posmarować pastą. Na jednym z krótszych boków ułożyć słupek chleba, dodać kawałek papryki i kiełki. Zrolować.
Przygotowaną roladkę przeciąć na pół. Przygotować koreczek- na wykałaczkę nabić plaster rzodkiewki,wbić roladkę z szynki ,następnie dać rzodkiewkę, wykończyć liściem szpinaku. Smacznego!
CORAL