Sposób przygotowania:
Korzenne płatki śniegu
Masło posiekać z cukrem, dodać żółtka, szczyptę soli oraz przesianą mąkę wymieszaną z przyprawą do pierników, szybko zagnieść ciasto i schłodzić minimum 2 godziny w lodówce.
Schłodzone ciasto się kruszy i dlatego najlepiej lekko je przegnieść i wałkować pomiędzy arkuszami papieru do pieczenia.
Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm i foremka wyciąć ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w temp. 200 st około 8-10 minut w zależności od wielkości ciastek.
Po upieczeniu delikatnie zdjąć z blaszki i wystudzić na kratce.
Schłodzone ciasto się kruszy i dlatego najlepiej lekko je przegnieść i wałkować pomiędzy arkuszami papieru do pieczenia.
Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm i foremka wyciąć ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w temp. 200 st około 8-10 minut w zależności od wielkości ciastek.
Po upieczeniu delikatnie zdjąć z blaszki i wystudzić na kratce.