Sposób przygotowania:
Pieczeń drobiowa
Mięso z kurczaka skręcić przez maszynkę do mięsa na większych oczkach sitka, szynkę pokroić w większa kostkę i dodać do mięsa, następnie dodać jajka, śmietanę i posiekana pietruszkę oraz przyprawy.
Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać ( masa jest luźna).
Mniejszą foremkę do wypieku keksa wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić masą mięsną.
Piec w temp. 200 st około 60-70 minut po upieczeniu podawać na ciepło jako pieczeń do obiadu lub na zimno jako wędlinie.
Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać ( masa jest luźna).
Mniejszą foremkę do wypieku keksa wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić masą mięsną.
Piec w temp. 200 st około 60-70 minut po upieczeniu podawać na ciepło jako pieczeń do obiadu lub na zimno jako wędlinie.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki