iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Piernikowo-kasztanowy krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem idealny na świąteczny prezent do wyjadania łyżeczką prosto ze słoiczka, ale do przełożenia świątecznego ciasta nadaje się idealnie.

Piernikowo-kasztanowy krem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Piernikowo-kasztanowy krem

 

Sposób przygotowania:

Piernikowo-kasztanowy krem
Kasztany obrać i uprażyć w piekarniku lub na patelni, następnie bardzo drobno rozdrobnić przy pomocy blendera. Ciasto piernikowe pokruszyć, dodać połamaną czekoladę.

Mleko zagotować z cukrem i miodem, gorącym zalać pierniki, mieszać do momentu rozpuszczenia się czekolady.

Powstałą masę zmiksować i wymieszać z kasztanami, przełożyć do słoiczka i odstawić do zastygnięcia.
Piernikowo-kasztanowy krem

Tagi:

masy kremy desery