Sposób przygotowania:
Koszyczki tostowe z warzywami i jajkiem
Szynkę kroimy w kostkę. Cebulę też kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce.
Z kromek tostowych odcinamy skórki. Każdą kromkę wałkujemy wałkiem do ciasta.
Tak przygotowane kromki wkładamy do metalowej foremki na muffinki.
Do każdego koszyczka tostowego dajemy pokrojoną szynkę, cebulę,paprykę i żółty ser na górę.
Do miski wbijamy jajka doprawiamy solą i pieprzem dodajemy suszone pomidory z czosnkiem do smaku. Mieszamy widelcem. Do każdego przygotowanego koszyczka wlewamy roztrzepane jajka.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 i pieczemy 10-12 minut. Przed podaniem babeczki posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. POLECAM!!!
Z kromek tostowych odcinamy skórki. Każdą kromkę wałkujemy wałkiem do ciasta.
Tak przygotowane kromki wkładamy do metalowej foremki na muffinki.
Do każdego koszyczka tostowego dajemy pokrojoną szynkę, cebulę,paprykę i żółty ser na górę.
Do miski wbijamy jajka doprawiamy solą i pieprzem dodajemy suszone pomidory z czosnkiem do smaku. Mieszamy widelcem. Do każdego przygotowanego koszyczka wlewamy roztrzepane jajka.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 i pieczemy 10-12 minut. Przed podaniem babeczki posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. POLECAM!!!
halina
gusia1000