Sposób przygotowania:
Koszyczki tostowe z serkiem
Kromki chleba tostowego wyjmujemy z opakowania i wałkujemy wałkiem kuchennym. Powstałą kromkę należy obkroić nożem, aby powstało koło. Wkładamy każde koło do wysmarowanej margaryną formy na muffinki.
Ser Apetina wyjmujemy z opakowania i dajemy do większej miski.
Kroimy: porę (drobno), pomidora i paprykę marynowaną (w kostkę). Dodajemy do miski z serkiem. Jeśli mamy zbyt łagodny smak, można przyprawić np. pieprzem. Mieszamy. Powstałą masę przekładamy do chleba w formie.
Ser żółty należy zetrzeć na tarce, posypać po masie. Pietruszkę szatkujemy i posypujemy po żółtym serze. Całość należy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 15-20 minut, aż chleb się zapiecze. Smacznego.
Ser Apetina wyjmujemy z opakowania i dajemy do większej miski.
Kroimy: porę (drobno), pomidora i paprykę marynowaną (w kostkę). Dodajemy do miski z serkiem. Jeśli mamy zbyt łagodny smak, można przyprawić np. pieprzem. Mieszamy. Powstałą masę przekładamy do chleba w formie.
Ser żółty należy zetrzeć na tarce, posypać po masie. Pietruszkę szatkujemy i posypujemy po żółtym serze. Całość należy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 15-20 minut, aż chleb się zapiecze. Smacznego.
gosia47-47