eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Koszyczki Eli z jajkami przepiórczymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Koszyczki z chleba tostowego,zamiast pieczywa na śniadanie wielkanocne.

Koszyczki Eli z jajkami przepiórczymi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Koszyczki Eli z jajkami przepiórczymi

 

Sposób przygotowania:

Koszyczki Eli z jajkami przepiórczymi
Szpinak rozmrozić,odparować sok i przyprawić do smaku solą,pieprzem,czosnkiem,gałką muszkatołową i wymieszać.Z chleba odciąć skórki,kromki rozwałkować i posmarować masłem.Do otworów blachy na muffinki wkładać kromki chleba i formować koszyczki.Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i zapiekać aż koszyczki się zrumienią.Wyjąć blachę z piekarnika,do koszyczków nałożyć szpinak,zrobić wgłębienie na środku i wbić po jednym jajeczku przepiórczym.Blachę włożyć jeszcze do piekarnika i zapiekać,aż jajeczka się zetną.Podawać od razu na talerzach udekorowanych bukszpanem,kurczaczkami i ugotowanymi jajeczkami przepiórczymi.Smacznego!
Koszyczki Eli z jajkami przepiórczymi
Z chleba odciąć skórki,kromki rozwałkować i posmarować masłem.
Koszyczki Eli z jajkami przepiórczymi
Do otworów blachy na muffinkiwkładać kromki chleba i formować koszyczki.Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i zapiekać aż koszyczki się zrumienią.
Koszyczki Eli z jajkami przepiórczymi
Wyjąć blachę z piekarnika,do koszyczków nałożyć szpinak,zrobić wgłębienie na środku i wbić po jednym jajeczku przepiórczym.Blachę włożyć jeszcze do piekarnika i zapiekać,aż jajeczka się zetną.

Tagi:

szpinak chleb