gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Koszyczki tostowe z Bieluchem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo dobre danie, które zasmakuje całej rodzinie. Koszyczki chlebkowe z chleba tostowego można robić na różne sposoby.

Koszyczki tostowe z Bieluchem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Koszyczki tostowe z Bieluchem

 

  • 12 kromek chleba tostowego
  • 1 opakowanie serka Bielucha
  • 1/3 słoiczka papryki czerwonej marynowanej
  • 1/3 słoiczka papryki żółtej marynowanej
  • 10 dag pieczarek
  • pieprz, sól
  • 7 jajek

Sposób przygotowania:

Koszyczki tostowe z Bieluchem
Kromki chleba tostowego wyjąć z opakowania i rozwałkować wałkiem. Każdą kromkę włożyć do foremki na muffinki, wcześniej wysmarowaną margaryną.

Do miski włożyć serek Bieluch, dodać pokrojoną marynowaną paprykę czerwoną i żółtą. Dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Następnie pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni. Letnie dodać do miski.

Wszystko razem wymieszać, można dodać pieprz lub sól. Powstałą masę wkładać po trochu do chlebka tostowego.

Jajka wbić do osobnej miseczki, roztrzepać widelcem i wlewać po trochu do chlebka tostowego.

Piec w temp. 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie spożywać ciepłe.
Koszyczki tostowe z Bieluchem
Na początek chleb tostowy rozwałkować włakiem.
Koszyczki tostowe z Bieluchem
Kromki chleba wkładać do foremki na muffinki
Koszyczki tostowe z Bieluchem
Serek włożyć do miski, dodawać kolejne składniki
Koszyczki tostowe z Bieluchem
Pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni
Koszyczki tostowe z Bieluchem
Dodać na koniec rozmącone żółtka
Koszyczki tostowe z Bieluchem
Piec.

Tagi:

jajko chleb jajka