Sposób przygotowania:
Kotleciki na słodko - z bananem i marchewką
Marchewkę gotujemy do miękkości, ale tak, by pozostała jędrna, studzimy, obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki.
Dodajemy do niej mascarpone, jajka i pokrojone drobno banany. Przyprawiamy.
Rękoma wyrabiamy, jednocześnie rozgniatając kawałki bananów i stopniowo dodajemy mąkę (ile zabierze) i bułkę tartą.
Odrywamy po kawałku ciasta, formujemy kotleciki (powinny się lekko kleić do rąk) i obtaczam je w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodajemy do niej mascarpone, jajka i pokrojone drobno banany. Przyprawiamy.
Rękoma wyrabiamy, jednocześnie rozgniatając kawałki bananów i stopniowo dodajemy mąkę (ile zabierze) i bułkę tartą.
Odrywamy po kawałku ciasta, formujemy kotleciki (powinny się lekko kleić do rąk) i obtaczam je w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
SylaUla
MałaMi89
Dziękuję i cieszę się, że się pomysł podoba :) moja Córeczka (2 lata i 3 miesiące) najadła się aż miło :) ja też :)