Sposób przygotowania:
Bananowe kotlety z kaszy kuskus
1. Kaszę kuskus przesypujemy do garnka, zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy i odstawiamy na 8-10 minut. Po tym czasie kasze mieszamy.
2. Banana obieramy i kroimy w kostkę. Do kaszy kuskus dodajemy banana, rodzynki, jajka, bułkę tartą oraz cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Z masy formujemy owalne, lekko spłaszczone kotleciki.
3. Kotlety układamy na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy na rumiano z dwóch stron.
2. Banana obieramy i kroimy w kostkę. Do kaszy kuskus dodajemy banana, rodzynki, jajka, bułkę tartą oraz cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Z masy formujemy owalne, lekko spłaszczone kotleciki.
3. Kotlety układamy na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy na rumiano z dwóch stron.