Sposób przygotowania:
Kotleciki z ryby i groszku
Filet jeśli mamy mrożony to rozmrażamy i odciskamy nadmiar wody. Cebulę kroimy w grubą kostkę. Koper z grubsza siekamy. Nie musimy tego robić dokładnie i na małe kawałki, gdyż wszystko idzie do rozdrabniacza (lub miksera). Cebulę rybę, koper, i 3 łyżki groszku wkłądamy do rozdrabniacza. Wbijamy do tego jajko, dodajemy sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko miksujemy na dość gładką masę. Odlewamy nadmiar wody. Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy łyżką masę rybną, formując małe kotleciki. Smażymy z obu stron. Oliwa musi być dobrze rozgrzana. Można zagęścić dosypując do masy 2-3 łyżki bułki tartej, i panierując w bułce. Podawać z makaronem lub ziemniakami i dowolną surówką, posypane łyżką groszku.