kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Kotlety drobiowe w panierce z chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubię filety z kurczaka toteż staram się je urozmaicać na różne sposoby. Te panierowane w kruszynkach chleba są niezwykle chrupiące i pyszne. Dodatkowo panierka ta jest świetnym sposobem na wykorzystanie pozostałego lekko już czerstwego chleba.

Kotlety drobiowe w panierce z chleba

Składniki:

Kotlety drobiowe w panierce z chleba

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 8 kromek chleba białego
  • sól, pieprz
  • mąka
  • 1 jajko
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe w panierce z chleba
1. Mięso z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić. Następnie podzielić na płaty i lekko je rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem.

2. Chleb pokruszyć w palcach na kruszynki (bez skórek z chleba). Kotlety panierować w mące, jajku i kruszynkach

. Smażyć z obu stron aż do zrumienienia na gorącym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.