Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Mielone drobiowe w panierce z chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso drobiowe smażone w aromatycznej panierce z chleba

Mielone drobiowe w panierce z chleba Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielone drobiowe w panierce z chleba

 

  • 1 pierś z kurczaka (pojedyncza)
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 4 kromki chleba tostowego z ziarnami
  • 1/4 natki pietruszki
  • garść startego parmezanu
  • sól, pieprz, pieprz kolorowy do smaku
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone drobiowe w panierce z chleba
Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze części, wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy do mięsa jajko sól, pieprz, pieprz kolorowy(dodałam szczyptę soli,i pieprzu czarnego, dwie szczypty kolorowego) oraz 1 kromkę pieczywa. Rozdrabniamy. Łyżką stołową nabieramy mięso na dłonie, formujemy kotlety. Panierka: Połamane kawałki chleba wrzucamy do rozdrabniacza dodajemy natkę pietruszki i rozdrabniamy. Dodajemy starty na drobnych oczkach parmezan - mieszamy. Przesypujemy na talerz Uformowane kotlety obtaczamy w panierce. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, smażymy na średnim ogniu do zarumienienia się panierki z każdej strony.
Mielone drobiowe w panierce z chleba
Obtoczone kotlety mielone w panierce z chleba
Mielone drobiowe w panierce z chleba
Mięso w przekroju