Pasta drobiowa z brokułem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Po gotowaniu zupy zawsze zostaje trochę mięsa, warto przygotować z niego pyszną pastę do pieczywa - brokułowa była bardzo dobra.

Pasta drobiowa z brokułem

Składniki:

Pasta drobiowa z brokułem

 

  • 100 g ugotowanego mięsa z kurczaka (waga bez kości)
  • ok. 70 g brokuła
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • duża szczypta chili
  • woda z solą do gotowania brokuła

Sposób przygotowania:

Pasta drobiowa z brokułem
Brokuła gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Mięso umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy ugotowany, wystudzony i odsączony z wody brokuł.

Blendujemy przez chwilę do połączenia składników. Do rozdrobnionych składników dodajemy majonez i mieszamy łyżką.

Na koniec doprawiamy do smaku solą i chili.

Tagi:

dodatki pasty