Sposób przygotowania:
Kurczak z papryką i fasolą
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kawałki. Wrzucić na patelnię. oprószyć solą, pieprzem, paprykami, odstawić na pół godziny.
Po tym czasie dodać olej i usmażyć. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić. Paprykę wrzucić do usmażonego kurczaka, przesmażyć razem, zmniejszyć ogień i dusić chwilę aż papryka zmięknie. Dodać keczup, pozostałe przyprawy, wymieszać.
Dusić 5 minut. Na koniec dodać osączoną z zalewy kukurydzę i fasolę, wymieszać, znów dusić 5 minut. Podawać z ryżem lub kaszą.
Po tym czasie dodać olej i usmażyć. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić. Paprykę wrzucić do usmażonego kurczaka, przesmażyć razem, zmniejszyć ogień i dusić chwilę aż papryka zmięknie. Dodać keczup, pozostałe przyprawy, wymieszać.
Dusić 5 minut. Na koniec dodać osączoną z zalewy kukurydzę i fasolę, wymieszać, znów dusić 5 minut. Podawać z ryżem lub kaszą.
Magdalena88
Jagodowa
skuter5
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2