sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Kotlety jajeczne 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne kotleciki na piątkowy obiad. Polecam

Kotlety jajeczne 8 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety jajeczne 8

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne 8
5 jajek gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do masy dodajemy jedno surowe jajko, 2 łyżki bułki tartej i cebulkę zasmażaną na oleju na słoty kolor. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Kotlety jajeczne 8
Jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Kotlety jajeczne 8
Do masy dodajemy jedno surowe jajko, 2 łyżki bułki tartej i cebulkę zasmażaną na oleju na słoty kolor
Kotlety jajeczne 8
Z masy formujemy małe kotleciki jajeczne
Kotlety jajeczne 8
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Tagi:

jajko tarta jajka