Anko28

Anko28

Szef Kuchni
[Przepisów: 45]

Kotlety olimpijskie (kuchnia bułgarska)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety te często robię na obiad, gdyż nie wymagają one umiejętności kulinarnych a są pyszne.

Kotlety olimpijskie (kuchnia bułgarska)

Składniki:

Kotlety olimpijskie (kuchnia bułgarska)

 

  • pól szklanki ryżu, 3 jajka, 3 łyżki oleju, bułka tarta, pieprz i sól.

Sposób przygotowania:

Kotlety olimpijskie (kuchnia bułgarska)
Wykonanie: Ugotowane ziemniaki przetrzeć przez praskę. Na oleju udusić pokrojoną w drobną kostkę marchew i cebulę. Kiedy cebula będzie miękka, dodać zielony groszek oraz drobno pokrojone i usmażone grzyby, po czym ponownie dusić. do ostudzonych warzyw dodać ugotowany na sypko ryż, przetarte ziemniaki, posiekaną zieloną pietruszkę, jajka oraz pieprz i sol do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać a następnie uformować kotlety. Panierować je w bułce tartej, posmarować ubitym jajkiem i usmażyć.Smacznego !!!