iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Kotlety selerowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To danie to nowość w mojej rodzinie, każdy kto posmakuje nie ma pojęcia z czego składa się kotlet, ponieważ ciężko uwierzyć ale seler w takim wydaniu smakuje wyśmienicie.

Kotlety selerowe

Składniki:

Kotlety selerowe

 

  • 2 duże selery,
  • 10 plastrów szynki,
  • 10 plastrów sera żółtego,
  • szklanka bułki tartej,
  • 2 jaja,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • łyżeczka soli.

Sposób przygotowania:

Kotlety selerowe
Selery obieramy ze skórki, kroimy w cienkie plastry, w osolonej wodzie gotujemy 10 min. Studzimy, na plaster selera kładziemy plaster szynki oraz plaster sera, posypujemy papryką nakładamy drugi seler. Jajka roztrzepujemy każdą porcję maczamy w jajka i panierujemy bułką tartą smażymy na złoto na oleju.