alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Kotlety ziemniaczano-selerowe z rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety ziemniaczano-selerowe z rzeżuchą

Kotlety ziemniaczano-selerowe z rzeżuchą

Składniki:

Kotlety ziemniaczano-selerowe z rzeżuchą

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczano-selerowe z rzeżuchą
Obrać ziemniaki i selera, ugotować w wodzie do miękkości w osobnych naczyniach. Odcedzić. Ugnieść na pure. Wymieszać ze sobą, wymieszać z jajkiem. Rzeżuchę posiekać. Dodać. Dosypać bułki tartej na tyle, aby z samy można ukształtować kotlety. Przyprawić. Dokładnie wymieszać. Z masy ukształtować kotlety. Usmażyć z obu stron na oleju.