Sposób przygotowania:
Kotlety warzywne
Mleko połączyć z 1/2 szklanki wody. W powstałym płynie namoczyć bułeczki. Po chwili odcisnąć je i przełożyć do większej miski. Dodać mięso mielone i wbić 1 jajko. Przyprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Marchewkę, seler oraz pietruszkę obrać, a następnie zetrzeć na tarce odużych oczkach. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła podsmażyć na niej starte warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa dodać do mięsa mielonego. Wszystkie składniki wyrobić na jednolitą masę. Z masy uformować płaskie kulki, a następnie obtoczyć je w płatkach owsianych. Kotleciki smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Gotowe kotleciki umieścić na talerzu udekorowanym liśćmi sałaty. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.