pjaszczuk

pjaszczuk

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Kotlety z boczniaków

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny przepis na kotlety z boczniaków. Niesamowity, delikatny smak. Polecam.

Kotlety z boczniaków

Składniki:

Kotlety z boczniaków

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z boczniaków
1)Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 litra wrzącej wody. 2)Boczniaki myjemy i wrzucamy na patelnię zalewając niewielką ilością rosołku. 3)Boczniaki dusimy na patelni około 5 minut. 4)Wyjmujemy boczniaki na durszlak. 5)Roztrzepujemy jajko, na talerz wysypujemy otręby żytnie. 6)Boczniaki moczymy w jajku, przyprawiamy solą i pieprzem i panierujemy otrębami żytnimi. 7)Smażymy na patelni.

Tagi:

jajko jajka